UW Hand Course on May 10, 2025

Wrist Injuries Beyond Colles Fracture

TIME	Торіс	Length	Speaker
8:00-8:10	Welcome and Introduction	10 minutes	Course Chair
Session I: Wrist Fractures			
8:10-8:25	High Energy Distal Radius: Not Your Grandma's Wrist Fracture	15 minutes	Erin Miller, MD
8:25-8:40	Distal Radius Malunion	15 minutes	Christopher Crowe, MD
8:40-8:55	Scaphoid Fracture, Nonunion and Malunion	15 minutes	Chelsea Boe, MD
8:55-9:25	Advances in Arthroscopy in Treatment of Distal Radius and Carpal Bone Fractures	30 minutes	Jeffrey Yao, MD
9:25-9:40	Complex Combined Injuries of the Wrist and Forearm	15 minutes	Douglas Hanel, MD
9:40-10:10	Therapy for Complex Distal Radius Fractures	30 minutes	Kate Manolopoulos, OT/CHT
10:10-10:40	Therapy for Complications Following Distal Radius	30 minutes	Clyde Johnson, PT/CHT
10:40-10:50	Q & A Session	10 minutes	Faculty & Speakers
10:50-11:00	Break	10 minutes	Break
Session II: Wrist Instability			
11:00-11:30	Cadaver Lab: Wrist Anatomy	30 minutes	Hand Surgery Fellows
11:30-11:50	Acute instability: CMC to Perilunate	20 mintes	Jeffrey Friedrich, MD, FACS
11:50-12:10	Chronic Carpal Instability	20 minutes	Jerry Huang, MD
12:10-12:40	Therapeutic Interventions for Acute Perilunate Injuries	30 minutes	Bridget Zaro, OT/CHT, CLT
12:40-12:50	Q & A Session	10 minutes	Faculty & Speakers
12:50-1:40	Lunch Break	50 minutes	Lunch
Session III: Ulnar Sided Wrist			
1:40-2:10	Cadaver Lab: Arthroscopy and Ligament Reconstruction	30 minutes	Hand Surgery Fellows
2:10-2:30	Evaluation of the Dreaded Ulnar Wrist	20 minutes	Stephen Kennedy, MD
2:30-3:00	TFCC Injuries and DRUJ Instability	30 minutes	Jeffrey Yao, MD
3:00-3:20	Surgical Management of DRUJ Arthritis	20 minutes	Nicholas Iannuzzi, MD
3:20-3:45	Therapy for Ulnar Wrist Pain	25 minutes	Carol Recor, OT/CHT
3:45-3:50	Hand Therapy Fellowship at Harborview Medical Center	5 minutes	André Johnson, MS, OT, COTA
3:50-4:20	Therapy Lecture on Cortical Reorganization and Neuroplasticity	30 minutes	De Yamaura, OT/CHT
4:20-4:30	Q & A Session	10 minutes	Faculty & Speakers
4:30-4:50	Final Comments and Adjourn	20 minutes	Speakers & Course Chair